Almeerder wil schadevergoeding voor liquidatieplan

Geschreven door Ferry Oomen

Een 56-jarige Almeerder heeft een schadevergoeding geëist doordat drie Amsterdammers hem wilden liquideren. Ook de politie heeft toegezegd dat de mannen een moord wilden plegen op de Almeerder. De Almeerder zelf zou actief zijn geweest in een drugscircuit, ook zou hij betrokken zijn geweest bij de smokkel van 19 kilo cocaïne.

De Amsterdammers kwamen vorig jaar in beeld omdat ze veel inbraken en overvallen pleegden. Toen de politie hen volgde, reden de Amsterdammers naar de Almeerder. Daar stopten ze een radiobaken onder zijn auto. De politie plaatse vervolgens ook een volgzender onder de auto van de verdachten. Op die manier ontdekte de politie dat de Amsterdammers een tijdje achter de Almeerder aanreden. Uit afgeluisterde gesprekken bleek dat de Amsterdammers spraken over liquidaties.

Uiteindelijk – toen de verdachten werden gearresteerd – werd bij één van de Amsterdammers een Kalasjnikov, munitie en een kogelwerend vest gevonden. De verdachten zelf ontkennen dat ze de Almeerder wilden vermoorden, zij houden vol dat ze alleen een inbraak wilden plegen. Alle gesprekken over eventuele liquidaties zijn grappig bedoeld, aldus de Amsterdammers.

Vandaag gaat de strafzaak verder. Dan zal de officier van justitie ook de strafeisen tegen de Amsterdammers bekend maken.

Update, 11:38
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Amsterdam acht jaar cel geëist tegen twee verdachten. Het zal gaan om Mustafa G. (28) en Youssef B. (24). Voor de derde verdachte (29) vroeg het OM vrijspraak doordat er onvoldoende bewijs zou zijn voor betrokkenheid bij de voorbereiding van de liquidatie.

Lees in dit artikel de laatste updates over de eis. 

Onze krant nog niet ontvangen?