Almeerders sporten steeds meer

Geschreven door Ferry Oomen

Almeerders sporten steeds vaker. Dat blijkt uit het Sportdeelnameonderzoek 2018, een onderzoek dat de gemeente Almere dit jaar liet uitvoeren. Daarbij scoorden Almeerders qua sportdeelname ook hoger dan bewoners van andere gemeenten.

Van de Almeerders tussen de 16 jaar liep het percentage sporters het afgelopen jaar verder op naar 72%. Ter vergelijking: in 2007 was dat nog maar 64%. Van de volwassen Almeerders sport 61% iedere week en 75% sport iedere maand. Ook die cijfers liggen beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde (51% sport wekelijks en 67% maandelijks).

Veel mensen kiezen voor sporten zoals fitness. Ook sporten zoals wandelen, hardlopen en fietsen worden steeds populairder, terwijl het marktaandeel van de traditionele verenigingssporten daalt. Sportdeelname van kinderen onder de 16 jaar bleef gelijk met 83%.

Hoewel het onderzoek erg positief is, valt er bij verschillende groepen ook nog winst te behalen. Hierbij gaat het om ouderen, mensen met een lager inkomen of mensen met een beperking. De komende jaren tot en met 2020 zal er daarom extra aandacht gaan naar die groepen inwoners.

Onze krant nog niet ontvangen?