Eerste gevangenen uit gevangenis Almere

Geschreven door Ferry Oomen

De eerste 20 gevangen uit de gevangenis van Almere zijn dinsdag overgebracht naar gevangenis Lelystad. De komende week zullen er naar verwachting ongeveer 40 gevangenen volgen. 

De overplaatsing van de gevangenen heeft te maken met de sluiting van de gevangenis in Almere. De Tweede Kamer heeft namelijk ingestemd met het voorstel om 4 gevangenissen te sluiten, er staan immers veel cellen leeg. De Almeerse gevangenen worden in Lelystad ondergebracht in het huis van bewaring, daar zijn in Lelystad extra voorzieningen voor getroffen.

Het Almeerse persoon gaat op vrijwillige basis naar Lelystad, Zwolle en Zaanstad. Definitieve aantallen staan volgens de OR-voorzitter nog niet vast. In sommige gevallen is er haast bij de overplaatsing van het persoon. De ondernemingsraad wil dat liever niet omdat er voor werknemers nauwelijks gelegenheid is om hun nieuwe werkplekken te leren kennen. Desondanks is volgens voorzitter Mithcell Hoogman geen sprake van onveilige situaties.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?