"Het is gedaan met het uitzicht.."

Geschreven door Ferry Oomen

Dinsdagavond werd het plan gepresenteerd om een appartementencomplex te bouwen pal achter het stadhuis van Almere. Het gebouw wordt 60 meter hoog en er komen ongeveer 150 appartementen in.

Aimé Kabena – eigenaar van De Voetnoot – runt het bedrijf pal naast de plek waar het complex gepland staat. Buiten dat hij geen parkeerplek meer heeft, kampt hij met nog andere problemen. ”Mijn uitzicht wordt ontnomen”, zegt hij, “Ik vraag me af of het wel mogelijk is om op deze kleine plek zo’n groot gebouw te realiseren.” Volgens projectontwikkelaar Felix Sanders gaat dat zeker lukken. "Er zal efficiënt gebruikgemaakt worden van de ruimte", aldus Sanders “In Almere is er grote behoefte aan woonruimte, met name jongeren zijn op zoek naar eigen woonplek.”

Kebena snapt de behoefte aan woonruimte, alleen niet waarom precies naast zijn bedrijf. “In Almere Buiten of in Poort is veel meer ruimte om woningen te bouwen. Ik vind dat we al genoeg hoge gebouwen hebben in het centrum. Waarom wordt er niet gebouwd in Buiten of Poort?"


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?