Rechter bekijkt verbod op stints

Geschreven door Redactie

De Utrechtse rechtbank buigt zich donderdag over het protest van het Almeerse kinderdagverblijf Het Kinderstraatje tegen het verbod op stints. De elektrische bolderkarren mogen sinds 1 oktober de weg niet meer op van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Aanleiding is het ernstige ongeval in Oss, waar een stint onder een trein terechtkwam. Vier kinderen kwamen daarbij om het leven.

De eigenares van het Almeerse kinderdagverblijf is naar de rechter gestapt, omdat het verbod op de stint niet zorgvuldig zou zijn genomen. De minister zou onvoldoende rekening hebben gehouden met 'belangen van mensen en organisaties'. De eigenares van Het Kinderstraatje heeft geen rijbewijs en is daarom naar eigen zeggen aangewezen op de stint. Ze zegt dat er geen makkelijk alternatief is om de kinderen te vervoeren.

De stint geldt sinds eind 2011 als bijzondere bromfiets, en mocht daarom op de openbare weg. De bestuurder heeft geen rijvaardigheidsbewijs nodig. De minister haalde de stints van de weg toen na het dodelijke ongeluk in Oss bleek dat er twijfels waren over de veiligheid van de elektrische bolderkar.

Onze krant nog niet ontvangen?