Almere City FC wil revanche tegen Sparta Rotterdam

Geschreven door Redactie

Almere City FC wil zich vrijdagavond tegen Sparta Rotterdam revancheren voor de smadelijke 6-1 nederlaag van december vorig jaar. Op het Kasteel in Rotterdam gingen de Almeerders destijds hard onderuit. "Een wedstrijd waar ik met weinig plezier op terugkijk", aldus interim-trainer Ole Tobiasen, die vorige week dinsdag de taken overnam van de ontslagen hoofdtrainer Michele Santoni.

Almere City FC is de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie. Sparta is de nummer drie van de ranglijst. Tobiasen kan tegen de Rotterdammers geen beroep doen op Niek Vossebelt, Tim Receveur, Torino Hunte, Joedrick Pupe en doelman Joshua Smits, die ontbreken vanwege langdurige blessures.

Speciale wedstrijd voor Tobiasen en Alhaft

De wedstrijd tegen Sparta is speciaal voor Tobiasen en vleugelaanvaller Ilias Alhaft, die allebei een verleden hebben bij de Rotterdammers. De Deense coach was van 2016 tot en met januari 2018 assistent-trainer bij Sparta. Alhaft doorliep zelfs de gehele jeugdopleiding. "Ik ben daar gevormd tot de voetballer die ik nu ben", vertelt de aanvaller.

'Intentie om tot eind van seizoen door te gaan'

Tobiasen is nu anderhalve week de eindverantwoordelijke in Almere. De intentie is dat de Deen hoofdcoach blijft tot het einde van het seizoen. "Dat is in ieder geval de insteek. Maar het kan natuurlijk snel gaan in de voetballerij."