Onze collega Richard Verduyn Lunel doet mee aan Lock me Up – Free a Girl!

Geschreven door Redactie

In de week van 13 t/m 17 mei staat Ons Almere in het teken van Lock me Up - Free a Girl! Lock me Up - Free a Girl heeft als doel om met heel Nederland en België nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.

Tijdens deze 9e editie staan er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter. Dit jaar vind het in Almere zich plaats bij Brasserie Julia in Almere-Haven!

Ons Almere doet mee!

Richard heeft zich dit jaar aangemeld als deelnemer in Almere! Hij zal zich voor een gehele dag laten opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Richard laat zich bewust 12 uur lang opsluiten en zal minimaal € 2.500 gaan ophalen. 

In totaal doen 40 locaties door heel Nederland mee. Iedere locatie plaatst vijf, zes of zeven dagen lang twee hokjes, zodat er in totaal per locatie minimaal €25.000 opgehaald wordt. 

Brasserie Julia

Dit jaar vindt het evenement wederom plaats bij Brasserie Julia in Almere-Haven! Elk jaar probeert Brasserie Julia haar steentje bij te dragen aan het goede doel. Dit jaar doet zij daarom weer mee aan Lock me Up - Free a Girl!

In de sfeervolle en gezellige Havenkom van Almere Haven is Brasserie Julia gevestigd. Brasserie Julia is het bedrijf van John van Beem en zijn dochter Julia. Met uitzicht op de schitterende haven en het prachtige Gooimeer. De brasserie is bereikbaar per boot, omdat het restaurant direct aan de boulevard ligt. 

Bij Brasserie Julia ben je altijd welkom voor de lunch, diner of een lekker drankje.  Brasserie Julia heeft het karakter van een Franse bistro met een gevarieerd aanbod van heerlijke gerechten. Zij serveren in een gemoedelijke en warme sfeer, gerechten vanaf een huisgemaakte Burger, oesters, mooie malse biefstuk tot en met zachte zeetong. 

Over Lock me Up - Free a Girl!

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.

Free a Girl werkt samen met 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilië en Nederland. De afgelopen 11 jaar heeft Lock me Up bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.300 meisjes. 

In 2018 hebben 290 deelnemers samen ruim € 514.000 opgehaald! In 2019 streeft Free a Girl ernaar om maar liefst 1 miljoen euro op te halen.

Ga jij met Ons Almere de strijd tegen kinderprostitutie aan? 

Houd onze website goed in de gaten, want binnenkort vertellen wij meer over Lock me Up - Free a Girl!

Je kunt Richard steunen door te doneren op zijn persoonlijke Lock me Up - Free a Girl pagina! Klik hier om doorverwezen te worden naar zijn pagina. 

Onze krant nog niet ontvangen?