Interview met Pedram en Nicky voor Lock me Up - Free a Girl!

Geschreven door Redactie
Interview met Pedram en Nicky voor Lock me Up - Free a Girl!
Interview

Van 13 t/m 17 mei 2019 staat Almere volledig in het teken van Lock me Up – Free a Girl! Nicky en Pedram laten zich twaalf uur lang opsluiten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. Zo hopen zij een zo groot mogelijk geldbedrag in te kunnen zamelen om meisjes uit deze benauwde situatie te bevrijden.  

Pedram Karami en Nicky van Grinsven zullen zich allebei op donderdag 16 mei 2019 laten opsluiten voor twaalf uur lang. In een kooi van 1 bij 2 bij 1 meter zullen ze zich een gehele dag moeten redden op één kommetje rijst en een beetje water.

Wie zijn Pedram en Nicky?

Pedram zal zich samen met Nicky een hele dag inzetten om geld op te halen voor Lock me Up – Free a Girl. Deze mooie stichting zet zich in voor kinderprostitutie en kan met elke €50,- een meisje uit de Indiase bordelen bevrijden. Pedram werkt als (…) en gaat binnenkort aan de slag bij Loetje Almere! Nicky doet persoonlijk mee aan Lock me Up en is met zijn bedrijf ‘van Grinsven Medical’ betrokken bij het evenement. Zowel Pedram als Nicky zijn erg blij dat ze in Almere zitten. Ze hebben beide een goede binding met deze stad.  

‘De kade is mijn achtertuin. Ik zou nergens anders willen zitten’ vertelt Nicky trots.

Nicky verteld dat hij het verantwoord vindt om mee te doen aan het goede doel. Pedram en Nicky kennen elkaar al enkele jaren en zijn samen gevraagd om mee te gaan doen als deelnemers. Pedram vertelt dat zo’n lange zit gemakkelijker gaat als je je krachten bundelt. ‘Samen bereik je veel meer en we willen de dag zo leuk mogelijk maken voor de mensen die komen. We hebben naast de activiteiten ook het entertainment geregeld. Van goodiebags tot loterijen, maar daar zullen we straks meer over vertellen. Het is een goed initiatief waar we ons 100% voor willen inzetten.’ Nicky grapt tussendoor dat hij de donderdag mooier wilt maken dan de slotdag. ‘Daar halen we super veel energie en mooie ideeën uit’.

Tommy is ook bij het interview aanwezig en vertelt dat ze er wel bewust voor hebben gekozen om Pedram en Nicky samen op een dag te laten zitten. ‘Ze hebben allebei een Horeca achtergrond. Allebei hebben ze een apart netwerk, maar veel loopt gezamenlijk in elkaar over. We dachten als organisatie dat Pedram en Nicky elkaar alleen maar konden versterken. En nu zie je dat dat echt gebeurd.’

Voorgaande jaar

Voor Pedram is het niet de eerste keer dat hij mee doet aan zo’n grootschalig evenement. Hij was twee jaar geleden door John van Brasserie Julia gevraagd. 

‘Twee jaar geleden verliep het ophalen van het geld wat moeilijker. Ook toen stond het streefbedrag op €2500,-. Op de dag zelf heb ik het meeste geld kunnen ophalen. Nu hebben we echt al lekker druk. Druk bezig met het geld ophalen en dingen organiseren. Je leert vooral van wat er vorige keer niet lukte en hoe je dat de volgende keer anders doet. Zeker nu we met z’n tweeën zijn, onze krachten zijn gebundeld.’

Twee jaar geleden zat Pedram tijdens de slotavond. Deze avond verliep superdruk door alle opkomst en media dat aanwezig was. Ik denk wel dat het voor mij dit jaar veel gezelliger zal zijn dan twee jaar geleden. Juist vanwege de extra activiteiten die Nicky en ik hebben geregeld.

‘Voorgaand evenement had ik niks geregeld voor de dag. Op slotavond hadden we met Mario Broerse geregeld dat je voor €5,- een single kon aanvragen. Ik denk dat ik zelf wel twintig tot dertig keer dezelfde single heb aangevraagd om geld op te halen.’’

Pedram vertelt dat hij drie jaar geleden ook heeft meegedaan aan de Business Challenge. Volgend jaar verwacht hij weer mee te rijden. Tijdens de Business Challenge rijden deelnemers vanuit Nederland naar een ander land om zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Voorgaande jaren deden Stichting Opkikker, Voedsel Loket Almere en Stichting Make-A-Wish mee.

Streefbedrag

Het streefbedrag staat per persoon op €2500,-. We weten niet zeker of we dit zullen behalen voor het evenement, maar zeker wel na alle activiteiten. ‘Elke euro die je ophaalt is er weer eentje. Als ik €2499 ophaal ben ik ook zeker dik tevreden’ - vertelt Nicky. Pedram en Nicky gaan zeker hun best doen samen €5000,- op te halen.

‘Toch hoop ik stiekem wel nog in de top drie terecht te komen. Het is niet mijn belangrijkste doel natuurlijk, alles komt uiteindelijk in dezelfde pot terecht. Nog beter zou zijn als wij als stad in de top drie terecht komen.’ vertelt Nicky

Eten, drinken en pauzes

De mannen verwachten dat dit wel heel lastig zal gaan worden. Ze mogen alleen één bakje rijst eten om 18:00 uur en regelmatig tussendoor water drinken. ‘Ik ga vragen of de organisatie mij extra kan sponsoren om mijn kooi als eerste open te doen’ - grapt Nicky tussendoor.

‘We hopen dat we zo druk zijn met alle activiteiten en drukte om het evenement heen, dat we eigenlijk niet merken of we honger of dorst hebben. We gaan van tevoren wel lekker samen ontbijten. Ik denk bij Brasserie Julia, gezellig samen bij het kaarslicht.’ vertelt Nicky.

Activiteiten

Pedram en Nicky hebben over de gehele dag verschillende activiteiten geregeld. Voor jong én oud is er van alles te doen. Zo is er kermis voor de kinderen en een bingo voor de volwassenen. Er zitten hele leuke prijzen tussen, dus kom gezellig langs!

‘We hebben een veiling op donderdag! Die begint vooraf al online, maar s'avonds gaan we het live afslaan. Via de site van Lock me Up heb je natuurlijk inzicht op de veiling. Die veiling blijft doorlopen. S ’avonds geven we de mensen ook nog de kans om erop te bieden. We hebben een BN’er als veilingmeester geregeld, namelijk Emiel Ratelband!’ vertelt Nicky.

Afhankelijk van het item dat er wordt aangeboden op de veiling is er een startbod aanwezig. Er is bijvoorbeeld een shirt van Almere City FC die geveild gaat worden, die heeft nu een startbedrag van €50,-. Het startbedrag is afhankelijk van de biedingen die al online zijn geplaatst. Tevens is er een exclusief Ajax shirt te koop! Donderdag is de laatste kans om op een item te kunnen bieden. Pedram en Nicky zorgen dat alles live online staat, dus ook vanuit huis kun je achter je pc mee bieden.

‘We hebben ook een loterij georganiseerd! De verkoop begint al op maandag en loopt de hele week door. De trekking is ook op donderdagavond. Voor maar €2,- speel je al mee! We hebben 2000 loten. Je mag er zoveel kopen als je zelf wilt. Tevens kun je bij ons om het uur Bingo komen spelen. We hebben echt te gekke prijzen. Alle activiteiten zijn live te volgen op Facebook. Tot 22uur kunnen de deelnemers de prijzen komen ophalen.’ vertelt Pedram.

Er zijn leuke prijzen te winnen als hamburgers bij Brasserie Julia, waardebonnen voor restaurants en snackbars, tattooshops en kledingstukken verzorging pakketten. Pedram en Nicky zijn nog heel erg druk met het verzamelen van leuke prijzen.

 ‘Verder verkopen wij onszelf per uur. Dat klinkt heel lullig, maar dat doen we expres. Zo blijven we een beetje in lijn met de gedachte achter prostitutie. Wij verkopen ons allebei per uur voor €75,-. Je krijg hiervoor één uur lang ultieme exposure als sponsor, je komt namelijk op ons shirt te staan.’

Pedram en Nicky moeten allebei twaalf uur lang in een kooi blijven zitten. Dit betekend dat ze allebei twaalf plekken hadden voor een uur sponsor. Nicky zijn uren zitten al volgeboekt. Voor €75,- kun je nog bij Pedram op zijn T-shirt komen te staan, er zijn nog vier plekken over! Het volledige bedrag gaat naar Lock me Up.

Programma

De Bingo is overdag. Vanaf 17 á 18 uur begint de veiling en de loting en spelen de artiesten. ‘We hebben voor onze collega’s van 1e rang ook een speciaal uurtje op de dag aangemaakt. Dan komen al onze collega’s en komt de DJ van 1e Rang draaien. Dit uurtje is van 17:00 tot 18:00 uur.’

Pedram en Nicky kijken het meeste uit naar het moment dat hun kinderen even de kooi in mogen. Ze kijken het minste uit naar de rustige uurtjes, dan tikt de tijd langzaam weg. ‘Tussen zes en zeven mogen onze kinderen even bij ons in de kooi. Ook voor hen is het belangrijk dat ze begrijpen wat we aan het doen zijn. Een hele beleving opzich.’ vertelt Pedram.

Om 22:00 uur mogen Pedram en Nicky de kooi uit, dan krijgen ze een hapje eten gesponsord vanuit Brasserie Julia. Het evenement duurt tot 23:00 uur.

Wil jij ook als uursponsor op het shirt van Pedram komen te staan? Stuur dan een persoonlijk bericht naar Pedram via zijn Facebookpagina!