Concrete plannen voor nieuwe jachthaven Haddock

Geschreven door Redactie

Voormalig eigenaar Philippe van Thiel van jachthaven Haddock in Almere is bezig een nieuwe jachthaven te realiseren. Naar eigen zeggen heeft hij daarvoor plannen bij de gemeente ingediend.

Haddock moest weg van de plek waar het al 32 jaar zit. Dat heeft te maken met de komst van de Floriade. In april is het terrein overgedragen aan de gemeente.

Een adviesbureau zoekt uit of in Almere behoefte is aan nieuwe ligplaatsen voor boten. "Dat weet ik wel zeker", zegt Van Thiel. Hij benadrukt dat overal in de stad boten aangemeerd liggen langs de grachten. "Die kunnen allemaal een plek krijgen in de nieuwe jachthaven." Het adviesbureau kijk ook naar de beste locatie. Of de Noorderplassen in beeld zijn, kon Van Thiel niet zeggen. Volgens hem staan alle opties nog open.

Scheepswerf aangekocht

Inmiddels heeft Van Thiel een stuk grond aangekocht aan de Damsluisweg op industrieterrein de Vaart. Daar gaat de ondernemer een scheepswerf voor botenopslag bouwen. Met een architect wordt gekeken hoe die eruit moet gaan zien.

Belangrijk is volgens Van Thiel dat zowel de jachthaven als de scheepswerf energieneutraal worden. Op de werf moet een recycleperron komen. Daar kunnen schepen worden afgebroken voor hergebruik. "Dat doe ik vanuit het oogmerk dat Almere een growing green city is", zegt Van Thiel.