Missie Gura zoekt blijwilligers voor zomer 2019!

Geschreven door Stichting Missie Gura

 

Missie Gura: Gods liefde, licht en leven delen met Roemeense kinderen

Onze nog jonge stichting helpt kinderen in de stad Gura Humorului in Noordoost Roemenië. Tot nu toe deden we dat in de vorm van Vakantie Bijbel Clubs, maar er is meer nodig.

In deze stad komen veel van de ca. 4.000 kinderen en jongeren uit (economisch) gebroken gezinnen. Hun schooldagen zijn kort en de vakanties bijzonder lang. Bovendien zijn er vervolgens nauwelijks faciliteiten voor hen. Een pittige start van hun leven zonder al te veel perspectief.

De plannen om naast de Vakantie Bijbel Clubs ook structurele hulp aan te bieden voor kinderen, jongeren en hun gezinnen worden de komenden weken en maanden heel concreet opgestart.


 

Vakantie Bijbel Club 2019

Ook dit jaar werken we aan een nieuwe club! We krijgen extra versterking van een team uit een kerk in Suceava, de provincie-hoofdstad 30 km verderop. De meesten spreken Engels en kennen het programma dat we hopen te gaan doen. 

Vanwege gebrek aan mensen & middelen zijn we genoodzaakt van 2 naar 1 week VBC te gaan, maar dat wordt dan ook een hele mooie week! Volgend jaar is ons nieuwe onderkomen hopelijk klaar, dit jaar gaan we nog eenmaal in de Bed & Breakfast van Cézar en Mariana. 

Sponsor een kind voor een week

We berekenden overigens dat er voor 1 kind voor een hele week Vakantie Bijbel Club 10 euro nodig is; voor fruit bij aankomst, werkjes, lesboek, wat lekkers, muziek en alle logistiek. Daarvoor startten we de actie “Sponsor een kind voor een week”. Op moment van schrijven kunnen we al 42 kinderen voorzien! We verwachten ± 100 kinderen. Wil jij helpen met een sponsorbedrag? Klik dan hier.

Missie Gura zoekt blijwilligers voor zomer 2019!