Gemeente: overlastgevers mogelijk uit centrum verplaatsen

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere onderzoekt of maatschappelijke opvanglocaties in het centrum van de stad verplaatst moeten worden.

Mensen die deze locaties bezoeken, zouden volgens de gemeente verantwoordelijk zijn voor een deel van de overlast in het gebied. Dat schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad.

Ondernemers en omwonenden klagen al langere tijd over rondhangende drank- en drugsverslaafden in onder meer de Schoutstraat en de Marktmeesterstraat. In de Schoutstraat is daarom een zogeheten multisensor-camera opgehangen. Die heeft 360 graden zicht en kan het gebied beter in de gaten houden dan de bestaande camera's.

Ook parkeeroverlast aangepakt

Een ander probleem is parkeeroverlast van bezoekers aan de avondwinkel. Die wordt extra aangepakt door handhavers. Verder is een beweegbare paal geplaatst die in de avonduren omhoog gaat. Die moet ook voorkomen dat mensen parkeren waar het niet mag.

De gemeente laat eind dit jaar weten of de maatregelen gewerkt hebben.

Onze krant nog niet ontvangen?