D66-er mist andere partijen in Europese campagne

Geschreven door Paula Blesing

Veel politieke partijen laten het afweten in de verkiezingscampagne voor het Europees parlement. De Almeerse D66-kandidaat Fons van der Ham is tot zijn verbazing bij het campagnevoeren op straat geen andere partijen tegengekomen, vertelt hij in het programma Over Flevoland Gesproken.

Volgens Van der Ham laat de interesse voor de Europese verkiezingen bij de politieke partijen te wensen over, net als bij de kiezers. Fons van der Ham, die binnen D66 landelijk voorzitter is van de thema-afdeling Europa, meent dat het gebrek aan animo te wijten is aan onbekendheid met de Europese politiek en de complexiteit ervan. In zijn ogen is Europese samenwerking van groot belang om tot een gezamenlijke aanpak te komen bij thema's als privacy, klimaat, terrorisme en migratie.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.