UPZWAM gaat met 1000 euro naar huis!

Geschreven door Do. You.

Woensdagavond 29 mei, pitchten de heren van UPZWAM, Jim Bisschop en Kay Renshoff, hun idee voor het centrum van Almere tijdens de Awesome Pitch Night.

Het kweken van Oesterzwammen en andere paddenstoelen, op koffiedik, doen zij nu twee jaar. Van die paddenstoelen kun je heerlijke dingen maken en dat is dan ook wat de heren gaan doen. Het ontwikkelen van de paddenstoelen burger is al in volle gang en is binnenkort op het Floriade Festival dat plaatsvindt op 15 en 16 juni, te proeven.

Om de burgers rond te kunnen brengen en koffiedik op te halen, schaffen de heren een elektrische bakfiets aan. Die ook nog eens als foodtruck kan fungeren. Jim en Kay waren niet de enige met een geniaal idee voor het centrum van Almere. Ze namen het tegen maar liefst vijf andere pitchers op, in het restaurant van FINN. Op woensdag 30 oktober vindt de laatste Awesome Pitch Night plaats van dit jaar. Aanmelden kan via: http://bit.ly/AwesomeAlmere.

Over UPZWAM

UPZWAM gebruikt koffiedik om paddenstoelen te kweken. Denk aan Oesterzwammen, Shiitake en Enoki. De koffiedik komt momenteel bij 13 bedrijven vandaan. UPZWAM zamelt dit in, dit doen zij in samenwerking met Van Duijnen Koffie en de Compost Company. Op deze manier bouwt UPZWAM aan een circulaire economie, ze maken gebruik van lokale reststromen. Ook de zeecontainers waarin zij de paddenstoelen kweken, hebben ze Co2neutraal kunnen krijgen!

Over Awesome Foundation Almere

Almere is de jongste stad van Nederland. Hier is de ruimte om te experimenteren, te groeien en te falen. Almere is fantastisch om in te wonen en werken, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nóg meer awesomeness.

En precies daarom is Awesome Almere er: een kweekvijver voor snode plannen om ons stadscentrum mooier, fijner, beter te maken. Wij sparen en vergaren awesome ideeën, die we dan vervolgens een flinke financiële slinger geven. Die we waar gaan maken, samen met jou.

Geniaal genoeg? Try us. Heb jij een mega goed idee waarvan wij van enthousiasme het behang van de muren zullen krabben? Kom pitchen dan! Vier keer per jaar houden we een Pitch Night, waar jij jouw geesteskind kunt presenteren aan je mede-Almeerders. Als jouw plan als allerbeste wordt bestempeld door ons team van trustees, krijg jij €1000 om je idee mee uit te voeren. Gewoon, zo, hupsakee – handje contantje. Geen kleine lettertjes, maar we zouden het wel tof vinden als je over je project komt vertellen op de volgende Pitch Night. Meer niet.

Foto is genomen door Sven Kraaijenbrink

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.