OM eist werkstraf voor bezit 166.000 xtc-pillen

Geschreven door Redactie

Tegen een 26-jarige man uit Almere is dinsdag in de rechtbank in Amsterdam 180 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De 21-jarige vriendin van de Almeerder moet 240 uur gaan werken, als het OM zijn zin krijgt. De politie vond een jaar geleden in de auto van het stel 70 kilo harddrugs.

De zaak begon toen de politie in Diemen een 31-jarige medeverdachte aanhield, omdat hij achter het stuur van een opvallend dure auto zat te bellen. In die Audi vond de politie 50.000 euro en cocaïne. 

De man werd vastgezet en daarna hield de politie zijn woning in Diemen in de gaten. Het huis werd direct leeggehaald door de Almeerder en zijn vriendin. De politie zag ze met grote tassen en dozen lopen. In de BMW van de Almeerder vond de politie vervolgens 166.000 xtc-pillen. Een doorzoeking van de woning leverde nog meer geld en drugs op. 

Op het rechte pad 

De Almeerder vertelde dat hij zijn vriendin kwam halen en dat hij niet wist wat zij vervoerde in die tassen en dozen. Hij werd na 2 weken voorarrest vrijgelaten. De verdachte heeft zijn opleiding tot verkeersregelaar voltooid en de reclassering vertrouwt erop dat hij nu op het rechte pad blijft. De vriendin vertelde dat zij een kamer huurde in het huis en dat haar gevraagd was om de dozen weg te halen. Zij wilde niet vertellen wie haar die opdracht had gegeven.

De officier van justitie geloofde wel dat alle drugs toebehoorden aan de derde verdachte. Die medeverdachte hoorde 4 jaar cel eisen. "Hij heeft geen enkel berouw en hij begint waarschijnlijk morgen weer met zijn drugshandel", oordeelde de officier van justitie. 

De uitspraak in alle zaken is over 2 weken.

Onze krant nog niet ontvangen?