Al 7.000 Almeerse huishoudens actief op buurtplatform Hoplr

Geschreven door Redactie

Hoplr werd de afgelopen weken in Almere gelanceerd . Dat is een online, besloten buurtnetwerk  waarop je je buren nog wat beter leert kennen, spullen uitwisselt, hulp vraagt voor een klusje, op de hoogte blijft van meldingen en activiteiten, en zo meer. 

Het platform is gratis en reclamevrij . Alle data wordt beschermd volgens de Europese  richtlijnen (GDPR). Hoplr is er voornamelijk om lokale sociale cohesie te versterken; je buurt is dus ook volledig besloten. 

De gemeente Almere kan berichten plaatsen en participatieprojecten opstarten op Hoplr, maar  krijgt geen inkijk in de gesprekken tussen buren. Er worden ook geen persoonsgegevens gedeeld. De reacties op hun berichten zijn wel zichtbaar voor de gemeente. Je kan dus makkelijk een gesprek met de gemeente starten of vragen stellen. 

Almere werd ingedeeld in 43 buurten . Inmiddels hebben bijna 7.200 huishoudens zich ingeschreven, wat neerkomt op 10% van alle huishoudens in Almere. Samen plaatsten de Almeerse Hoplr-buren nu al meer dan 8.973 berichten en 30.754 reacties.

Hoe schrijf je je in op Hoplr?

Download de mobiele app of surf naar www.hoplr.com en vul je adres in. Vul de buurtcode in  die op de uitnodigingsbrief staat en schrijf je in voor je buurt. Als je geen brief ontvangen hebt, kan je je ook probleemloos registreren met je e-mailadres.

Onze krant nog niet ontvangen?