Almere City FC haalt ook tegen FC Almere de dubbele cijfers

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij stadsgenoot FC Almere scoorde de ploeg van trainer Robert Molenaar net als afgelopen zaterdag tegen ASC Waterwijk tienmaal: 0-10.

Molenaar koos ervoor om twee verschillende ploegen het veld in te sturen. De basisploeg bleef zestig minuten staan en de tweede equipe mocht zich het laatste half uur laten zien. Alleen doelman Timo Plattel bleef de volle negentig minuten onder de lat staan. Joedrick Pupe, die na langdurig blessureleed weer volledig is aangesloten bij de hoofdmacht, liet zich in de rust vervangen door Damon Mirani. 

De startende elf hadden op Sportpark de Marken, waar het gezellig druk was langs de lijn, even tijd nodig om het net te vinden. City zocht weliswaar veelvuldig de aanval, maar in de eindfase liep het spel geregeld vast. Kenneth Aninkora brak uiteindelijk de ban, door uit een voorzet van Rogier Benschop de bal hoog in het doel te schieten. Niek Vossebelt verdubbelde vlak voor het rustsignaal de score. 

In het eerste kwartier na rust liet rechtsback Nicky van Hilten zich zien door tweemaal het net te vinden. Na een wisseling van de wacht – negen spelers werden vervangen – ging het tempo nog wat meer omhoog, waarna de equipe van Molenaar in het laatste half uur nog zesmaal het net vond. 

James Efmorfidis (2), Stijn Meijer, Ricardo Kip (2) en opnieuw Van Hilten voerden de score op naar 0-10. Met die laatste treffer volmaakte Van Hilten zijn hattrick. Hij stond in de slotfase opnieuw binnen de lijnen, omdat Bram van Vlerken al springend verkeerd neerkwam en zich weer liet vervangen. 

Na twee oefenduels met amateurploegen wacht voor Almere City FC aanstaande zondag de eerste echte testcase. De Flevolanders nemen het dan in Drenthe op tegen Eredivisionist FC Emmen. De oefenwedstrijd in De Oude Meerdijk begint om half drie. 

XI Almere City FC eerste uur: Plattel; Van Hilten, Krant, Pupe (46. Mirani), Blackson; Hammouti, Vossebelt; Zimmerman, Goselink, Aninkora, Benschop. 

XI Almere City FC laatste half uur: Plattel, Van Vlerken (65. Van Hilten), Mirani, Balker, Koppers; Bensabouh, Kip, Loen; Efmorfidis, Meijer, Hunte.