Joshua Smits tekent nieuw contract

Geschreven door Redactie

Joshua Smits is ook het komende seizoen verbonden aan Almere City FC. De 26-jarige doelman heeft dinsdagochtend zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract en ligt zodoende vast tot de zomer van 2020.

In januari 2018 maakte Smits tijdens de winterstop de overstap van NEC Nijmegen naar Almere City FC. Door twee bijzonder ongelukkige en langdurige blessures heeft de goalie in de afgelopen anderhalf jaar nog geen officiële wedstrijdminuten kunnen maken in de hoofdmacht. Inmiddels is Smits volledig fit verklaard en afgelopen zaterdag stond hij in het oefenduel met ASC Waterwijk de volle negentig minuten onder de lat. 

,,Het is voor mij bijzonder fijn dat de club na mijn lange periode van blessureleed opnieuw het vertrouwen in mij uitspreekt”, reageert Smits. ,,Voor mij is het nu belangrijk om lekker fit te zijn en te genieten van het spelletje. Uiteraard hoop ik daarbij zoveel mogelijk minuten te maken.” 

Algemeen directeur John Bes: ,,Ik ben ongelofelijk trots op het doorzettingsvermogen van Joshua. De manier waarop hij met zijn blessureleed is omgegaan is een voorbeeld voor iedereen die met tegenslag te maken krijgt. Het voelt dan ook heel goed om hem te belonen met dit contract, waarmee wij onze selectie versterken met een uitstekende ervaren én ambitieuze doelman.”