Stijn Beekman (7) won afgelopen vrijdag de Ronde van Westbroek!

Geschreven door Redactie

Vrijdagavond 30 augustus won Stijn Beekman de Ronde van Westbroek in de categorie 7/8 jaar.

De 7 jarige uit Almere afkomstige wielrenner die traint bij Fiets Race en Toer Club Almere (FRTCA) klom halverwege op naar de 2e plaats en wist in de slotronde iedereen achter zich te laten.

Na eerder als 2e en 3e op het podium te hebben gestaan in andere wedstrijden was dit voor het eerst dat hij op de hoogste trede mocht staan.

Over FRTCA

Stijn Beekman traint al vele mooie jaren bij FRTCA in Almere. De Fiets, Race & Tour Club Almere is een zeer enthousiaste wielrenvereniging, opgericht in 1992. Sinds 1 maart 2015 zijn zij een samenwerking aangegeven met de ASV Almere. FRTCA zit gevestigd met de clubaccommodatie op het sportpark Fanny Blankers-Koen in Almere-Stad. 

Vele beginnende fietsers, met name jeugdige talenten, worden via trainingen en clinics begeleid in hun verdere ontwikkeling. Hierdoor hebben sommige talenten zelfs het profpeloton bereikt! Ook zijn de senioren een belangrijke groep. Om saamhorigheid en gezelligheid te kunnen blijven waarborgen, wordt er elke week een rit georganiseerd. Buiten het fietsseizoen worden de fietstochten vervangen door wekelijkse ontmoetingen en culturele activiteiten. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar FRTCA? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar de officiĆ«le website. 

Foto: aangeleverd door FRTCA

Onze krant nog niet ontvangen?