Lunch voor lotgenoten met Niet Aangeboren Hersenletsel

Geschreven door Charles Valent

Zondag 6 oktober wordt er een Lunch voor lotgenoten met NAH georganiseerd. 

In het kader van de week van de eenzaamheid organiseert NAH Ontmoetingspunt Almere een lunch voor mensen met NAH die zich soms onbegrepen en eenzaam voelen, natuurlijk zijn ook alle andere mensen met NAH van harte welkom.

Wat is NAH?

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan.

Hersenletsel kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, MS, hersenvliesontsteking of ongeval, maar leidt altijd tot een breuk in de levenslijn. Door deze breuk is er sprake van een veranderd leven. Er is een tijd van vóór en een tijd na het hersenletsel.

Hersenletsel verandert mensen, bijna niemand wordt weer precies zoals hij of zij was. Hersenletsel zet levens van getroffenen en hun naasten op hun kop. Jaarlijks worden ongeveer 140.000 Nederlanders getroffen door hersenletsel.

Meer informatie over het evenement

Kom je liever niet alleen, natuurlijk mag je je partner, vriend of andere naaste meenemen.  Je hoeft geen lid te zijn of te worden van NAH Ontmoetingspunt Almere. 

Dankzij een donatie van de supermarkt Plus De Greef en Johan Gehrels, de vader van Johanneke, kunnen wij deze lunch aanbieden voor slechts 1 euro. 

Johanneke

Johan heeft in augustus een afscheidsfeestje gehad. Hij heeft jaren gewerkt als politieagent op het water in Amsterdam en is nu met pensioen gegaan. Namens zijn lieve collega’s is er een mooi bedrag gedoneerd voor NAH Ontmoetingspunt Almere. Johanneke heeft zelf op 14 jarige leeftijd NAH opgelopen door een ongeluk en is nu 23 jaar. De bijeenkomsten vindt ze erg waardevol. Ze is daarom blij dat ze iets voor ons kan betekenen. 

Tickets

Om voedselverspilling te voorkomen is aanmelden en vooraf betalen verplicht. Klik hier voor meer info en om je aan te melden of stuur een e-mail naar: nahontmoetingspuntalmere@gmail.com.

Het evenement duurt van 12.30 uur tot 14.30 uur, inloop vanaf 12.00.