Vader van bijna 700 kinderen komt naar Almere!

Geschreven door De Wegwijzer Almere

Kruipend onder de dikke jungle begroeiing, moest ik een klein riviertje oversteken om het dorp te bereiken. Toen zag ik een Blanke Man die een bad nam in het kristalheldere water van het bergstroompje. Hij stak zijn hand naar mij uit – ik weet niet waarom, maar ik had het gevoel dat ik deze man wel eens kon vertrouwen; mogelijk was hij anders, misschien gaf hij zelfs om mij…

Het is 'a miracle' wat Ronny Heyboer is overkomen. Hij verkocht zijn huis en bezittingen en ging als zendeling midden in de jungle van Borneo (Indonesië) wonen. Daar werd hij geconfronteerd met kinderen die geen ouders meer hadden óf zelfs als een soort offer voor de afgoden in de jungle waren achtergelaten.

Hij nam ze één voor één op in zijn gezin. De familie Heyboer groeide en groeide. Inmiddels is papa Ronny vader van bijna 700 kinderen en leeft hij een droom dat er uiteindelijk 1.000 kinderen zullen zijn en nog eens 1.000 kinderen uit de omgeving (die wel een gezin hebben) er naar school zullen gaan. 

Donderdagavond 19 september is hij te gast in Christelijke Gemeente 'De Wegwijzer'. 'Kinderwerk is een van onze peilers, zegt Bert Noteboom een van de pastors van de gemeente. Omdat gezinnen de hoeksteen van de samenleving zijn, willen we daar maximaal in investeren. Al 25 jaar lang mogen we inmiddels kinderwerk doen in de stad. Onze vriend Ronny is een voorbeeld voor mij, hoe hij naast zijn werk als zendeling en humanitair hulpverlener een gezin bij elkaar weet te houden van zoveel kinderen. Het is echt super leerzaam om te horen hoe ze in huize Heyboer in 'Living Waters Valey' met God leven. Na het horen van zijn verhaal geloof je in elk geval dat wonderen de wereld nog niet uit zijn. En weet je je maximaal geïnspireerd om in jouw omgeving het goede te gaan doen.' 

De avond begint om half acht en is in het Missiecentrum van De Wegwijzer aan de Evenaar (Makassarweg 80). Iedereen van harte welkom. Toegang is gratis!

Onze krant nog niet ontvangen?