1Moment: Zo test je de kwaliteit van het Almeerse water

Geschreven door 1Almere

Afgelopen zondag vond Festival Rolling Nature plaats.

Festival Rolling Nature is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Het natuur- en cultuurevenement is geïnspireerd op de populaire Foodtruck Festivals en laat op interactieve en verrassende wijze zien wat de Oostvaardersplassen allemaal te bieden hebben. 

Waterkwaliteit

Op het festivalterrein konden festivalbezoekers ook een pakket meenemen om de waterkwaliteit te testen. Handig als je eens een duik wilt nemen in één van de vele Almeerse wateren! 1Almere ging op pad en liet zien wat er te zien en te doen was tijdens Festival Rolling Nature. In het bijzonder was er ook aandacht voor de actie 'Almere Meet Water'.

Natuurdag

Festival Rolling Nature is een jaarlijks terugkerende natuurdag. In het najaar vindt er een speciale herfsteditie plaats op Stadslandgoed de Kemphaan. Op 19 mei was er de eerste editie van dit jaar.

Onze krant nog niet ontvangen?