Succesvolle dag bij het West Fries Open traditioneel Kungfu toernooi voor Guan Yu Martial Arts

Geschreven door Guan Yu Martial Arts

Zondag 29 september 2019 is Guan Yu Martial Arts Academy naar Hoorn gereden voor de eerste wedstrijd van de Guan Yu Kung Fu school, welke slechts sinds november 2018 bestaat.

De jongste leerling van Guan Yu was slechts zes jaar oud! Je moet daar maar durven staan op die leeftijd. 

Het eerste toernooi waar Guan Yu Martial Arts aan mee heeft gedaan, is het West Fries Open traditioneel Kungfu toernooi. Maar liefst zes kinderen van de Shaolin Kids groep hebben meegedaan aan de zogenaamde try-outs. Op dit veld mochten de kinderen hun “handvorm” laten zien, waar zij de afgelopen maanden zo hard voor hebben getraind. Bij de vormen kun je denken aan een soort denkbeeldig gevecht, zoals de bekende kata’s van Karate en poomsaes van Taekwondo. Het mooie van de try-outs is dat alle kinderen een certificaat krijgen op basis van het gemiddelde cijfer. De teamspirit was bewonderenswaardig, want iedereen van de Guan Yu school was heel blij voor elkaar. Dat iemand goud, zilver of brons haalde, maakte helemaal niets uit onderling. Iedereen juichte elkaar toe. 

Ook de Shaolin Teens deden mee. Maar liefst zeven tieners vertegenwoordigden de school, waarvan twee niet alleen de handvorm hebben laten zien, maar ook hun lange wapenvorm, welke de stok was. De tieners deden aan de “echte” wedstrijd mee, waar slechts één leerling een medaille heeft binnengesleept. Hoewel hier niet iedereen in de prijzen is gevallen, was iedereen wel enthousiast. 
Alle leerlingen van Guan Yu Martal Arts waren alert en zorgden ervoor dat niemand alleen was. Zelfs de kinderen juichten het hardst toen Wishan Dihal, de leerling die in de prijzen viel, pas laat in de middag op het podium stond, terwijl zij al ’s ochtend vroeg om 8 uur aanwezig waren. 

Het was een zeer succesvolle dag, omdat iedereen iets heeft behaald voor zichzelf. Een Shaolin Teen durfde in de lessen geen geluid te maken tijdens de handvorm, omdat zij zich schaamde voor het geluid, maar zij heeft het toch wel mooi gedaan tijdens de wedstrijd! En de leerlingen juichten op de bank, omdat zij zo trots op haar waren. Een Shaolin Kid moest regelmatig huilen tijdens de lessen en zei vervolgens “Ik kan het niet”, terwijl zij als enige van onze school het gouden certificaat heeft verdiend. Hoe mooi is dat? 

Shaolin Kung Fu is meer dan slechts schoppen, slaan en Kung Fu Panda uithangen. Het gaat om het totaal: de teamspirit, de Kung Fu familie. En wat ons betreft, was dit een goede warmloper voor het 1-jarig bestaan van Guan Yu Martial Arts. Geïnteresseerd in een proefles? Bezoek dan Guanyu.nl/proefles

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.