AviAir Almere trakteert landskampioen Duinwijck op 7-1 nederlaag

Geschreven door Badmintonvereniging Almere

AviAir Almere heeft de eerste plaats behaald in de eerste ronde van de eredivisie badminton.

Met de uitwedstrijd tegen DKC nog voor de boeg is het keurkorps van coach Dave Khodabux niet meer te achterhalen door de achtervolgers. Zondag werd directe concurrent en landskampioen Duinwijck met 7-1 verslagen.

Het lukte alleen Dennis Koppen niet zijn partij in winst om te zetten. Alle overige partijen werden met 2-0 gewonnen. Amy Tan was op weg naar een stunt en leek, de in de competitie onverslaanbaar geachte, Akvile Stapusaityte op een nederlaag te trakteren. Ze won de eerste game met 21-19 maar bij 11-3 in de tweede game gaf haar tegenstandster op.

Volgende week wordt nog wel tegen DKC in Den Haag gespeeld maar de eerste plaats kan de Almeerders niet meer ontgaan. Dat levert 5 bonuspunten op die mee worden genomen naar de kampioenspoule. Daarin zal worden gestreden om 2 finaleplaatsen om de landstitel.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.