Evert Aldewereld wil Almeerders aan het wandelen krijgen

Geschreven door Aldefit

Omdat wandelen gezond en leuk is, wil Evert via Aldefit, Almeerders enthousiasmeren voor de wandelsport. De 47-jarige inwoner van Landgoederenbuurt wandelt zelf al van jongs af aan. 

Hij deed een aantal keer mee met de Apeldoornse vierdaagse en liep mee om met War Child een wereldrecord te vestigen door duizend meter op blote voeten over het ijs te lopen. Deze ice-challenge is opgenomen in het Guinness Book of Records. Volgend jaar gaat Evert meedoen met de Kennedymars. Bij deze wandeltocht moet hij binnen 20 uur 80 kilometer afleggen.

Om Almeerders aan het wandelen te krijgen organiseert Evert diverse wandeltrainingen. Om zijn groepen goed te begeleiden is Evert geschoold door Koninklijke Nederlandse Wandelbond en Mindful Walk Nederland. Eén keer per maand organiseert Evert een Barefootwandeling in Almere. Telkens wordt er gestart vanaf een andere locatie in Almere. Dit is altijd nabij een park of een bos welke Almere rijk is. Tijdens de wandeling zal Evert oefeningen aanreiken die het wandelen vergemakkelijken. Volgens Evert heeft regelmatig blootsvoets wandelen op verschillende ondergronden een gezonde werking op het hele lichaam en brengt het je nauwer in contact met de natuurlijke omgeving. Een aanrader om te ontstressen en te ontspannen!

De wandelingen zijn geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. In een gezellige sfeer ervaar je hoe het is om te bewegen, zonder je lichaam zwaar te belasten. Ook als je nog nooit barefoot hebt gelopen, ben je van harte welkom! Het is bovendien niet verplicht om de hele wandeling blootsvoets te lopen. Twijfel je of je het volhoudt? Neem dan gewoon een paar schoenen mee! Kinderen kunnen meelopen onder begeleiding van een volwassene. Na afloop wordt er munthee geschonken.

Wandel een keer met Evert mee om te ervaren hoe het is om in de natuur te wandelen.

Meer informatie is te verkrijgen via https://www.aldefit.nl of door een email te sturen naar MindfulAldefit@gmail.com.

Onze krant nog niet ontvangen?