Almere City 1 Almere City FC zondag tegen best presterende ploeg 2019

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt komende zondag om 16:45 het uitduel tegen SC Cambuur.

Na de overwinning op NAC Breda hoopt de ploeg van trainer Robert Molenaar wederom een topploeg op de knieën te krijgen. SC Cambuur is momenteel koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Iedereen die Almere City FC een warm hart toedraagt, heeft nog lang nagenoten van de overwinning op NAC Breda. De ploeg van trainer Robert Molenaar speelde een uitstekende wedstrijd en won voor het eerst dit seizoen van een topploeg. Komende zondag staat er opnieuw een lastig affiche op het programma. SC Cambuur draait momenteel goed en is al dertien duels op rij zonder nederlaag. 

Afgelopen weekend won de lijstaanvoerder het uitduel tegen Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 1-2. In het Cambuur Stadion gaat het al helemaal voor de wind voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Cambuur is net als Almere City FC nog ongeslagen in eigen huis. 

Onderlinge confrontaties 

De Almere City supporters zullen met gemengde gevoelens terugkijken op de onderlinge duels met SC Cambuur. De afgelopen jaren is gebleken dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar dat de Friezen uiteindelijk het vaakst aan het langste eind trokken. Voor de laatste overwinning in Friesland hoeven we echter niet lang te zoeken. Vorig seizoen wist de ploeg uit de Flevopolder in de reguliere competitie met 0-1 te winnen door een doelpunt van Stijn Meijer.

Speler met historie in Leeuwarden 

Een speler met een Cambuur-verleden in de huidige selectie van Almere City FC is Delvechio Blackson. De 24-jarige linksback kwam in de zomer van 2017 over uit Leeuwarden. Hij speelde 15 officiële wedstrijden voor de Friezen en was daarin goed voor één assist. Dit seizoen is hij vaak basisspeler in de ploeg van Robert Molenaar. Ook Ricardo Kip droeg het shirt van de Friezen.

Statistieken 

Almere City FC treft met SC Cambuur niet alleen de koploper van dit seizoen, maar ook de best presterende ploeg van het kalenderjaar 2019 tot dusver. City vinden we niet ver daar vandaan op de derde positie. De formatie heeft slechts vier punten minder dan Cambuur.

Daarnaast moeten de Flevolanders op hun hoede zijn voor spits Robert Mühren. De aanvaller was dit seizoen al elf keer trefzeker en daarmee staat hij tweede op de topscorersranglijst achter Lassina Traore van Jong Ajax. 

Wil je nog mee naar SC Cambuur, dan kun je via de ticketsite nog een kaartje voor de bus- of autocombi bestellen!

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.