Niki Wories houdt NK-titel kunstrijden

Geschreven door Rory de Meijer

De Almeerse kunstschaatster Niki Wories is zondag opnieuw Nederlands kampioen kunstrijden geworden. 

Ze sloot de Challenge Cup in Den Haag af met een uitstekende kür, en verdiende genoeg punten om naar het WK in Montreal te gaan. Dat wordt van 16 tot en met 22 maart gehouden.

De 23-jarige Wories viel na de kür emotioneel haar coach om de hals. "Ik heb een rottijd achter de rug, met veel blessures, maar nu ben ik weer terug op topniveau", verklaarde Wories haar enorme blijdschap.

Vorig jaar veroverde Wories de Nederlandse titel kunstrijden ook al, maar toen haalde ze door een val op de vrije kür niet genoeg punten voor de wereldtitelstrijd. Vorige maand slaagde ze er niet in om de finale van het EK kunstrijden in Oostenrijk te halen.

Onze krant nog niet ontvangen?