Badmintonners AviAir Almere schrijven historie met landstitel

Geschreven door Badmintonvereniging Almere

AviAir Almere heeft voor het eerst in haar bestaan de landstitel in het badminton veroverd.

Na 3 verloren finales waren de Almeerders met 5-2 te sterk voor BC Drop Shot uit Den Haag.

Met de steun van de meegereisde supporters kwam het team van coach Dave Khodabux al snel op een 2-0 voorsprong door zowel de dames als het heren dubbel te winnen. Tamara van der Hoeven en Cheryl Seinen waren net als Alex Vlaar en Adam Hall met 2-0 te sterk voor hun opponenten. 

Irina Andersen zetten de ploeg op 3-0 maar vervolgens moesten Amy Tan en Dennis Koppen de winst aan hun tegenstander laten. Amy had dit seizoen nog al haar competitie wedstrijden op het hoogste niveau gewonnen maar in de finale zat het er helaas niet in. Dennis Koppen ging in 3 games ten onder tegen           9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palayama. 
Aram Mahmoud bracht vervolgens Joran Kweekel zijn enige nederlaag toe in dit seizoen en met de 4-2 op het scorebord was er nog een winstpartij nodig voor de titel. Dat lukte Cheryl Seinen en Adam Hall waardoor de andere partij van Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar niet meer van belang was.    

Het eredivisieteam van de Almeerse badmintonvereniging had dit seizoen al haar wedstrijden in de eredivisie gewonnen en was daarom de gedoodverfde favoriet. Het was niet het enige succes van de vereniging want ook team 2, 3, 4 en 17 veroverden de titel in hun afdeling. 

Onze krant nog niet ontvangen?