Tattooshops voelen zich buitengesloten

Geschreven door Redactie

Keske Tahara (35) en Dami Philipoom (21) van tatoeagestudio The Rotary in Almere, voelen zich in de steek gelaten door de overheid. Terwijl andere ondernemers financiële steun krijgen vanwege de coronacrisis krijgen tattooshops niets. 

Tatoeëerders vallen niet onder de overheidsregeling voor bedrijven die in problemen komen omdat ze de deuren moeten sluiten. Het jonge stel vindt het logisch dat ze niet meer in de studio mogen werken omdat ze een contactberoep hebben. Dan is de kans dat je het coronavirus krijgt of doorgeeft groot. "Maar je verwacht wel dat de overheid je dan te hulp schiet", zegt Philipoom. 

"Een alternatief hebben we niet", zegt ze. "En een andere baan zoeken is lastig". Philipoom en Tahara zijn nog maar net begonnen met hun onderneming. "In november hebben we de tattoostudio geopend. Dit komt aan als een harde klap", zegt Tahara. Ze kunnen misschien wel een regeling treffen voor de huur van hun studio maar zullen ook een lening moeten nemen. Philipoom: "Maar we lopen nu al geld mis. Het is vechten en proberen alle eindjes aan elkaar te knopen om ons gezinnetje eten te geven." 

De startende ondernemers voelen zich buitengesloten net als alle andere tatoeëerders. Ze hopen dat veel mensen de petitie 'Compenseer ook de tattooshops' tekenen waardoor ze toch nog op de lijst komen van ondernemingen die gesteund worden door de overheid.' Er is overigens nog een petitie gestart.