Super COOL: geen Appeltje van Oranje

Geschreven door Redactie

Super COOL! in Almere heeft geen Appeltje van Oranje gekregen. Het sportproject voor mensen met een verstandelijke beperking was één van de twaalf genomineerden voor de prijs van het Oranje Fonds. Koningin Maxima maakte de winnaars op 9 juli bekend.

Het Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds bestaat uit een prijs van 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan drie bijzondere maatschappelijke projecten. 

De uitreiking was dit jaar vanwege het corona-virus niet op Paleis Noordeinde, maar ging via een videoverbinding met koningin Máxima. De sporters keken mee vanuit het clubgebouw van de Almeerse Schaatsvereniging. 

Super COOL! is een sportproject in Flevoland voor deelnemers met een verstandelijke beperking en is binnen verschillende takken van sport actief in de zes gemeenten in Flevoland.

Onze krant nog niet ontvangen?