Club van 100!

Geschreven door Stichting Missie Gura

Club van 100?

Deze Club heeft alles te maken met structurele hulp aan kinderen in het arme Noordoost Roemenië.

Voor die hulp werd recentelijk een terrein aangekocht met daarop een groot en een klein pand. Het grote pand wordt geschikt gemaakt voor grotere groepen. Voor de renovatie worden fondsen aangeschreven. Dat kan nog even duren.

Daarom starten we nu met het kleine pand. Dit omvat 2 ruimten die we geschikt willen maken voor workshops voor de kinderen. Denk aan houtbewerking, knutselen, koken & bakken, huiswerkbegeleiding en meer moois.

Voor de bekostiging van de verbouwing van deze ruimten is de Club van 100 opgericht: we zoeken 100 mensen die 100 euro euro willen doneren! Voor dat geld kunnen we helemaal functioneel maken: isoleren, extra ramen, binnen- en buiten schilderen, inrichten met werkplekken, verwarming en verlichting etc. etc. Het wordt prachtig en we kunnen haast niet wachten om te starten. Laat staan de kinderen, die het na maanden thuiszitten erg zwaar hebben. We gaan ze in kleine groepen ontvangen (Corona). 

De Club van 100 hoort bij Stichting Missie Gura (www.missiegura.nl). Deze in Almere opgerichte stichting doet al een aantal jaren kinderwerk in het Roemeense Gura Humorului. Paul en Daphne Wolters uit Almere emigreerden vorig jaar om het werk zo optimaal mogelijk op te zetten en uit te voeren. Vrijwilligers uit Nederland en Roemenië zijn ook betrokken bij dit belangrijke werk. 

Wie helpt ons starten door te storten? Het geld gaat 1 op 1 naar het opknappen van deze ruimten. De stichting heeft de ANBI-status dus giften zijn aftrekbaar. Veel meer informatie vind je op: https://www.missiegura.nl/club-van-100

Help ons helpen, stort, en weet dat deze kinderen weer helemaal op gaan leven! BEDANKT!

Stichting Missie Gura


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?