Florida garage vanaf heden weer geopend

Geschreven door Redactie

De Florida garage is vanaf heden weer open. Die was sinds 17 oktober 2019 dicht vanwege de negatieve uitkomsten van een brandveiligheidstest. 

“Samen met de leverancier die het dagelijks onderhoud aan de installaties doet, onderzochten we de mogelijkheden voor herstel”, aldus de gemeente Almere. “De hele installatie moest worden vervangen. Het ging om een complexe installatie en er waren verschillende leveranciers nodig.” 

“Daarnaast zijn de sirenes en de handmelders vervangen net als de melders in de trappenhuizen en technische ruimtes. Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan een nieuw programma van eisen en de selectie van leveranciers voor het aanleggen van de nieuwe installatie. Die bestaat uit een glasvezelkabel (van ongeveer 2 kilometer lang) die aan één stuk door de hele garage gemonteerd is. Hiermee kan storing door ernstige vervuiling van de sensoren niet meer voorkomen”, meldt de gemeente.

Onze krant nog niet ontvangen?