Daling aantal inbraken in Flevoland

Geschreven door Redactie

Het aantal inbraken in Flevoland is aan het dalen. In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Flevoland in totaal 533 inbraken geregistreerd.

Dit is een afname van 12,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Dat meldt Independer op basis van de meest recente politiedata. 

De meeste inbraken binnen de provincie gemiddeld gezien op 10.000 inwoners vonden plaats in Urk (56,2 keer), Almere (34,8 keer) en Dronten (26,5 keer). De gemeenten waar gemiddeld het minst vaak werd ingebroken waren Zeewolde (18,1 keer), Noordoostpolder (22,3 keer) en Lelystad (25,9 keer). 

Per 10.000 inwoners werd er meer dan 30 keer ingebroken in de gemeenten van Flevoland. Dit is een afname van 12,5 procent ten opzichte van gemiddeld aantal inbraken in 2019. 

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, wordt in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. ,,Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.” Onze krant nog niet ontvangen?