Verdachte fatale schietpartij Almere blijft vastzitten

Geschreven door Redactie

De 21-jarige verdachte van betrokkenheid bij een fatale schietpartij in een woning aan het Stadhuisplein in Almere blijft in voorlopige hechtenis.

Dat bleek woensdag in de rechtbank in Lelystad. De zaak zelf werd vandaag niet inhoudelijk behandeld maar beide partijen mogen aangeven welke zaken ze nog uitgezocht willen hebben. 

Younes el M. zou op 21 december vorig jaar samen met een ander in de woning aan het Stadhuisplein een man hebben doodgeschoten. Het slachtoffer was een 35-jarige man uit Utrecht. Het incident volgde op een mislukte drugsdeal, die het slachtoffer en zijn halfbroer met de verdachten wilden sluiten. 

In verband met de schietpartij en drugsroof wordt ook nog een 25-jarige Amsterdammer gezocht. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de arrestatie leidt van deze Youseff Ben Hamou. De politie waarschuwt dat Hamou vuurwapengevaarlijk is en een geoefend vechtsporter. Daarom moeten mensen hem niet zelf benaderen. 

Volgens de advocaat van Younes el M. heeft het Openbaar Ministerie geen tactisch bewijs dat de verdachte heeft geschoten. En de verdachte ontkent dat hij dat heeft gedaan. Volgens de verdediging zit haar cliënt al acht maanden vast op basis van de verklaringen van twee mensen die zich ten tijde van de schietpartij ook in het huis bevonden. "En zij hebben alle reden om een verklaring te geven die niet strookt met wat er werkelijk in dat pand is gebeurd", aldus de raadsvrouw. Zij vroeg daarom om schorsing van de voorlopige hechtenis. De rechtbank besloot daar niet in mee te gaan. 

De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 20 januari 2021. Verdachte nummer 2, Hamou, is nog niet in beeld.

Onze krant nog niet ontvangen?