Provincie zoekt beste idee voor landschap

Geschreven door Redactie

De provincie roept inwoners en organisaties op om met ideeën te komen voor het Flevolandse landschap.

Door deelname aan een wedstrijd maken de meest uitdagende, grensverleggende plannen kans op 15.000 euro voor de uitvoering van het idee. Maandag zijn de juryleden aangesteld die de inzendingen van de 'Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland' gaan beoordelen.


Met de prijs wil de provincie ideeën van buitenaf stimuleren en een podium bieden. Iedereen met een goed idee kan dat tot 11 december 2020 indienen. Als voorbeeld van eerdere goede ideeën noemt gedeputeerde Jan de Reus de Strandhoeve in Marknesse en Lodgerie Het Groene Geheim in Almere. 


Uit alle inzendingen worden drie finalisten gekozen. Van hun idee wordt een 3D-ontwerp gemaakt in virtual reality. Tijdens de Dag voor de Flevolandse Ruimte op 15 april volgend jaar krijgt de winnaar de prijs uitgereikt door gedeputeerde Jan de Reus. 

De prijs komt overigens niet uit de lucht vallen. Statenlid Eduard Plate stelde eind 2018 al een wedstrijd voor om de overvloedige ruimte in Flevoland in te vullen. In 2019 werd daaraan toegevoegd dat de prijs een positieve bijdrage moet leveren aan het imago van Flevoland als onderscheidend vestigingsgebied en als provincie met ruimte voor initiatief.

Onze Ambassadeurs