In Flevoland zijn deze week acht nieuwe coronasterfgevallen en veertien ziekenhuisopnames genoteerd

Geschreven door Redactie

De afgelopen week zijn zeker acht inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om drie inwoners van Almere, drie mensen uit Lelystad en twee personen uit Dronten. Ook werden veertien Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van COVID-19. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM dinsdag bekendmaakte.

Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week gedaald ten opzichte van de week ervoor: 1.250 inwoners van de provincie werden positief getest. Dat zijn er 333 minder dan in de week daarvoor.

In bijna alle Flevolandse gemeenten daalde het aantal geregistreerde besmettingen. Alleen in Noordoostpolder nam het aantal iets toe. Vorige week werden er 134 mensen positief getest, de afgelopen week waren dat er 148.

Absoluut gezien werden de meeste mensen positief getest in Almere: 713. Vorige week waren er nog 879 positieve testen in die gemeente. In Dronten testten 89 inwoners positief tegenover 154 de week daarvoor. In Lelystad waren er 159 positieve testen. Een week eerder waren dat er 219.

In de gemeente Zeewolde daalde het aantal positieve testen naar 74 tegenover 100 vorige week. Op Urk kwamen er de afgelopen week 67 coronabesmettingen bij, tegenover 97 geconstateerde besmettingen in de week ervoor.

Door de 1.250 positieve testen van afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Flevoland 21.784 inwoners officieel besmet geraakt.


Onze krant nog niet ontvangen?