Peiling: kabinet mag van 90% blijven

Geschreven door Redactie

Als het aan het grootste deel van de Nederlanders ligt (ruim 90 procent!), hoeft het kabinet niet op te stappen als gevolg van de toeslagenaffaire. Het vertrek van (oud-)ministers is wel een optie. Vooral PvdA-leider Asscher en VVD-minister Wiebes worden genoemd.

Terwijl in Den Haag de kans steeds groter wordt geschat dat het kabinet aan zijn laatste dagen bezig is, blijkt meer dan 90 procent van de bevolking daar helemaal geen brood in te zien, zo blijkt uit een nieuwe peiling onder ruim 2300 Nederlanders.

Het betekent niet dat mensen blind zijn voor de vernietigende conclusies uit het Kamer-rapport over de toeslagenaffaire. Ruim zeven op de tien Nederlanders vraagt wel degelijk om consequenties. Maar daarbij wordt vooral gedacht aan het ontslaan van betrokken ambtenaren of het aftreden van individuele (oud-)bewindspersonen. Dus niet het vertrek van het hele kabinet. De crisissituatie door corona heeft daar wellicht veel mee te maken. 


Onze krant nog niet ontvangen?