Recept februari 2021

Geschreven door Lucas Antonides

Chili con carne

Ingrediënten voor 2 personen

- 200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt

- 100 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewogen)

- 1 blik bruine bonen (afgespoeld)

- 1 paprika in blokjes gesneden

- 1 blikje mais (afgespoeld)

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 1 grote tomaat of 4 kleine in blokjes gesneden

- 1/2 ui gesnipperd

- 1 teentje knoflook

- 1 theelepel chilipoeder

- 1 theelepel paprikapoeder

- 1 theelepel komijnpoeder

- 1 theelepel oregano

- peper en zout

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de ui fijn en pers de knoflook in de knoflookpers. Snijd ook alvast de paprika in blokjes.

Doe een eetlepel olijfolie in een grote wokpan. Fruit de ui en de knoflook voor twee minuutjes en rul daarna het gehakt. Bak na twee minuutjes de paprika mee.

Voeg de blokjes tomaten toe, Daarna voeg je de tomatenpuree, bruine bonen en mais toe. Als laatste voeg je de kruiden toe en vervolgens laat je dit even pruttelen zodat het lekker op smaak kan komen.

Lasagne

Ingrediënten voor 2 personen

- 1 ui (gesnipperd)

- 1 teentje knoflook

- 200 gram rundergehakt

- zout en peper

- Italiaanse kruiden

- 1 zak italiaanse fijne roerbakgroenten (400 gram)

- 2 tomaten of een blik tomatenblokjes

- 300 gram tomatensaus (pommodore saus)

- 6 volkoren lasagnebladen (zorg dat je genoeg hebt voor 2 lagen van lasagnebladen)

- 1 bakje cottage cheese/hüttenkäse

- 30 gr geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze:

Snipper de ui en pers het teentje knoflook, fruit dit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper en zout of eventueel wat Italiaanse kruiden.

Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Voeg de roerbakgroenten toe en bak even kort. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen op het vuur terwijl je het af en toe doorroert.

Tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje van de saus, gevolgd door de bladen, dan het halve bakje cottage cheese/hüttenkäse, dan weer een laagje tomatensaus en daar bovenop weer de lasagnebladen dan het laatste beetje cottage cheese en de tomatensaus. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal 40 minuten op 200 graden in de oven.

40 min in de oven op 200 graden

Eet smakelijk!









































Onze Ambassadeurs