Snelle en gemakkelijke tiramisu

Geschreven door Redactie

Gecondenseerde melk is het geheim van dit super lekkere Italiaanse dessert. Koffie en chocolade zijn een klassieke combinatie, leg ze gewoon op een laag en geniet ervan.

Je hebt nodig: 3 theelepels instant koffiekorrels, 3 eetlepels koffielikeur (of Camp Chicory & Coffee Essence), 250 gram mascarpone, 85 gram gecondenseerde melk, 1 theelepel vanille-extract, 4-6 lange vingers en 1 eetlepel cacaopoeder.

Meng de koffiekorrels met 2 eetlepels kokend water in een grote kan en roer om te combineren. Voeg de koffielikeur en 75 ml koud water toe. Giet in een ondiepe schaal en zet apart.

Maak de crèmelaag door de mascarpone, gecondenseerde melk en vanille-extract met een elektrische garde dik en glad te kloppen.

Breek de lange vingers in twee of drie stukken en laat ze een paar seconden in het koffiemengsel weken. Schep een paar stukjes van de spons op de bodem van twee wijn- of ijscoupe-glazen en bedek met de room. Zeef de cacao erover en zet minimaal 1 uur in de koelkast voordat je het serveert.

Onze krant nog niet ontvangen?