Buurtcamping Beatrixpark

Geschreven door Paula Blesing

Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. In Almere-stad is dit de tweede editie in het Beatrixpark. Drie dagen lang is het Beatrixpark een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren.   

Éénderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, Éénderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan en Éénderde voor buren die als vrijwilliger meehelpen. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.

De Buurtcamping bestaat uit vrijwilligers met een goed hart, die mensen samen wilt brengen. Wij zijn op zoek naar sponsoren die willen helpen De Buurtcamping tot een groot succes te maken. Daarom zijn wij op zoek naar diverse activiteiten en spullen om de camping gasten bij elkaar te brengen. Denk hierbij aan tenten, aankleding van de camping, diverse clinics, knutselen, gezelschapsspellen, gezamenlijk ontbijt, de BBQ, kampvuur en als afsluiter de bingo. Tevens zijn wij op zoek naar producten zoals zonnebrand, paraplu’s, poncho’s, spaarpotten, maar ook leuke gadgets die wij kunnen gebruiken bij een tombola of een prijsuitreiking. Voor u een mooie kans uw bedrijf te promoten.

Onze thema is dit jaar “Alle kinderen kansrijk”. Ons doel is ouders en kinderen bewuster van geld te maken en hoe hier op een leuke manier mee om te gaan. De kinderen kunnen een zak centje verdienen, door middel van een (h)eitje voor een karweitje via de Facebook pagina eitje voor een karweitje. Op De Buurtcamping kunnen de kinderen diverse klusjes kiezen om ook daar hun spaarpotje aan te vullen.

De Buurtcamping heeft een beperkt budget, wat betekent dat we het moeten doen met donaties en sponsoren. U zou onderdeel kunnen worden van een bijzondere activiteit in de buurt. Wilt u helpen, meedoen of op de camping verblijven? Houd dan de Facebook pagina in de gaten van De Buurtcamping Almere Beatrixpark. Dit jaar is de camping open vanaf 12 tot en met 14 juli.