Natuurexcursie in het Kathedralenbos

Geschreven door Herbert Koster

De natuur in Almere is nooit ver weg. Op zondag 24 november gaan we naar het bijzondere Kathedralenbos.

De naam van het bos is ontleend aan het groene bomenkunstwerk van Marinus Boezem. Met Italiaanse populieren heeft hij een levende kathedraal geplant conform de plattegrond van de kathedraal van Reims. Ook wordt de tweede kathedraal bezocht. Een open plek in het bos.

Twee natuurgidsen van de IVN afdeling Almere nemen u mee op een wandeling. Zij kunnen u van alles vertellen over de aanwezige natuur. Nog volop te bewonderen zijn de herfstverschijnselen met haar kleuren en paddenstoelen. De winter is in aantocht en de eerste wintergasten zijn neergestreken. Het nog relatief stille bos is het leefgebied van reeën.

De excursie beging om 11:00 uur. Het startpunt van de herfstexcursie is bij de parkeerplaats aan het einde van de Kathedralenweg en na ongeveer twee uur komen we daar ook weer terug. Trek stevige schoenen of laarzen aan. De kosten voor volwassenen bedragen € 5,- , kinderen betalen € 2,50. Voor IVN leden zijn de natuurexcursies altijd gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 20. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website: www.ivn.nl/afdeling/almere en u kunt zich aanmelden via email: ivnalmere@yahoo.com.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vanuit ons netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.