Natuurexcursie Beatrixpark

Geschreven door Herbert Koster

De natuur in Almere is altijd dichtbij. Op zondag 15 december gaan we naar het Beatrixpark.

Dit grote stadspark - in omvang zelfs groter dan het Amsterdamse Vondelpark - is aangelegd begin jaren 80 van de vorige eeuw en dus al weer bijna 40 jaar oud. 

Twee natuurgidsen van de IVN afdeling Almere nemen je mee op een wandeling door het Beatrixpark. Zij kunnen je van alles vertellen over de aanwezige natuur. De winter is in aantocht en de eerste wintergasten zijn neergestreken. Hoor het bijzondere verhaal over de Beatrixboom en kom nog veel meer te weten over de natuur in dit mooie stadspark.

Over de excursie

De excursie beging om 11:00 uur bij de parkeerplaats aan de Kruidenweg 3 (bloemenkiosk van begraafplaats) en we komen daar ook weer terug. Trek stevige schoenen of laarzen aan. De kosten voor volwassenen bedragen € 5,- , kinderen betalen € 2,50. Voor IVN leden zijn de natuurexcursies altijd gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 20. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website: www.ivn.nl/afdeling/almere en u kunt zich aanmelden via email: ivnalmere@yahoo.com.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vanuit ons netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?