IVN wandelexcursie Oostvaardersbos

Geschreven door Herbert Koster

Op zondag 23 februari verzorgen natuurgidsen van het IVN een excursie in het Oostvaardersbos.

De excursie start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Oostvaardersbosplaats 1 bij natuurbelevingscentrum de Oostvaarders in Almere.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Trek stevige schoenen of laarzen aan. Deelnemers betalen € 5,00 en kinderen € 2,50 bij aanvang van de wandeling. Voor IVN leden zijn excursies gratis. Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. uw naam en met hoeveel personen u komt.

Op zondag 23 februari lekker uitwaaien langs de Almeerse kant van de Oostvaarderplassen. Onder leiding van twee natuurgidsen van IVN Almere worden deelnemers gewezen op interessante en leuke wetenswaardigheden in een gebied in schijnbare winterrust.

Bezocht worden het Oostvaardersbos en de uitkijkheuvel Jan van den Bosch met een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen. De winter is zacht en sommige planten en dieren hebben al de voorjaarskriebels. Veel trekvogels die normaliter naar het zuiden vliegen, zijn blijven hangen. Er zijn planten die al bloeien of de hele winter hebben doorgebloeid. Het gras kleurt fris groen, wat een uitkomst is voor de grote grazers.

Meer info: www.ivn.nl/afdeling/almere

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.