Weekend van de Wetenschap

Geschreven door Redactie

Ga in jouw regio op avontuur en ontdek de wondere wereld van wetenschap en techniek.

Dagelijks heb je met wetenschap en technologie te maken. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. Heb je altijd al in de huid willen kruipen van een marinier, onderzoeker of laborant? Dan is dit jouw kans!

“Wetenschap is ontdekken, leren. Die nieuwe ideeën en dromen zijn het begin van onze toekomst”, aldus Daan Roosegaarde die zich dit jaar als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn astronaut André Kuipers en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Hieronder zijn enkele highlights weergegeven die zich in Flevoland bevinden:
 

  • Larsen & Buhl – Hey Marinier! Activiteit:  Help op zaterdag 6 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur een handje mee en ervaar het gevoel om een product te maken, wat deel uitmaakt van een marineschip!
  • Astaco Technologies. Activiteit: Bij Astaco laten ze je zien hoe ze algen kweken door middel van ledverlichting en hoe het rode stofje gemaakt wordt! Er is wel beperkte capaciteit, dus pak je kans en meld je van te voren aan!
  • Stichting sterrenwacht Almere. Activiteit: Op zaterdag 6 oktober van 10:30 uur tot 17:00 uur organiseert Sterrenwacht Almere een open dag.


  • Klik hier en zie de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten bekijken


Onze Ambassadeurs