Amateurkunstfestival tijdens de Dag van de Amateurkunst!

Geschreven door Eloine Kindt

Op zaterdag 3 juni viert Cultuurfonds Almere de Dag van de Amateurkunst met het Amateurkunstfestival in de Kunstlinie. De Dag van de Amateurkunst staat in het teken van Almeerse Amateurkunst in alle mogelijke vormen. Je bent van harte welkom bij het spetterende middagprogramma; het Amateurkunstfestival dat plaatsvindt op verschillende podia in de Kunstlinie en bij de entree. 

Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van Almeerse koren, orkesten, dans- en muziekgroepen en wordt het Vaandel van de Almeerse Amateurkunst uitgereikt.  De toegang is gratis.

Om 14.00 uur wordt het Amateurkunstfestival afgetrapt met de uitreiking van het Vaandel van de Almeerse Amateurkunst. 

Het Vaandel gaat naar een groep die positief is opgevallen. Een jaar lang zal de Vaandeldrager ambassadeur zijn voor de Almeerse Amateurkunst. Ook wint deze organisatie een prijs van €1000,-, die ze naar eigen inzicht voor hun amateurkunst-groep mogen inzetten. Welke groep het Vaandel dit jaar gaat krijgen is nog een verrassing!

Tijdens het Amateurkunstfestival verzorgen verschillende amateurkunst-verenigingen en -beoefenaars een optreden en maken we een bruisende mix van muziek, dans en woordkunst op diverse podia in de Kunstlinie en bij de entree. 

14:00 – 17.00 Optredens op verschillende podia

Geniet van optredens van o.a. GDFL Brassband, Muziekenzo, AJSO Orkestklas, Het Talentenpalet, Brassband Almere, Kids Dance Academy, Aldichter, Muziekvereniging Hubertus, Almere Poortkoor en meer! 

Het Amateurkunstfestival is een geweldige kans om lokale artiesten te zien optreden. Ook kun je je bezoek combineren met de Open Dag van het CKV in de Kunstlinie. De perfecte dag om te ervaren hoe rijk Almere is aan amateurkunst en hoe jij daar zelf in de toekomst wellicht deel van uit kan maken.

De toegang is gratis, dus neem al je familieleden mee voor een middag vol Almeerse Kunst en Cultuur!

Onze Ambassadeurs