Stadswandeling by night!

Geschreven door Redactie

Speciaal voor de feestdagen organiseert VVV Almere stadswandelingen by night. Ontdek de architectonische highlights van het centrum tijdens een wandeling met gids.

 

De stad staat bol van de moderne gebouwen die ontworpen zijn door wereldberoemde, hedendaagse architecten. In Almere Centrum vind je, op loopafstand van elkaar, ruim twintig monumentale panden van de toekomst. Het winkelende publiek loopt vaak achteloos langs deze fraaie bouwwerken, zonder te beseffen hoe bijzonder de ontwerpen en hoe beroemd de bedenkers daarvan zijn.

Hedendaagse architectuur

Wie door het centrum van Almere loopt en omhoog kijkt, wordt verrast door de hedendaagse architectuur van Almeerder René van Zuuk, en andere bekende Nederlandse architecten als Rem Koolhaas en Herman Hertzberger. Maar ook internationale architectenbureaus uit Tokio, Londen, Bordeaux, Parijs en Zürich hebben hun handtekening in Almere achtergelaten. Niet zo verwonderlijk dat Almere op de derde plaats staat van architectuursteden in Nederland – na Rotterdam en Amsterdam – en zelfs op de eerste plaats bij de European New Towns.

Data

Zaterdag 15 december; 19.00-20.30u
Zaterdag 22 december; 19.00-20.30u
Donderdag 27 december; 19.00-20.30u
Donderdag 3 januari; 19.00-20.30u

Prijs: € 7,50,- per persoon

 

https://www.almerecentrum.nl/stadswandeling-by-night/

Onze Ambassadeurs