Space Waste Lab by Daan Roosegaarde

Geschreven door Redactie

De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde presenteert samen met zijn team van experts de wereldpremière van Space Waste Lab bij KAF.

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space waste; delen van afgebroken raketten en satellieten. Dit afval kan, door botsingen met onze satellieten of door onderlinge botsingen tussen afvaldeeltjes, nog meer ruimteafval veroorzaken en onze digitale communicatie verstoren. Niemand weet echt hoe ze dit probleem moeten oplossen.

Op geselecteerde avonden presenteert de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde samen met zijn team van experts de wereldpremière van Space Waste Lab bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Door middel van een live performance, met verticalen lijnen van licht tot op een hoogte van 200 tot 2000 kilometer, wordt de aarde met ruimteafval verbonden. In deze spectaculaire buiteninstallatie wordt de aanwezigheid van ruimteafval boven ons benadrukt. De licht performance visualiseert roterende space waste en kan na zonsondergang op geselecteerde weekenden op de Esplanade worden waargenomen.

Live performance
Vrijdag 18 januari
19.00 tot 23.00 uur
Esplanade

Symposium
Zaterdag 19 januari
Van 18.30 tot 20.00 uur
KAF en Esplanade

Live performance
Zaterdag 19 januari
Van 20.00 tot 23.00 uur
Esplanade



 

Onze Ambassadeurs