Floriade Festival

Geschreven door Redactie

Op 15 en 16 juni 2019 vindt de 2de editie van het Floriade Festival plaats in Almere Centrum.

Het Floriade Festival is een initiatief van Floriade Almere 2022 B.V., gemeente Almere en de Ondernemers Vereniging Almere Centrum. In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. Tijdens de expo wordt de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar vooral ook geïnspireerd om zelf groener en gezonder te leven.

Het Floriade Festival is de aftrap van deze inspiratie. Met het Floriade Festival worden de bezoekers geïnformeerd over de opzet en huidige ontwikkelingen naar de expo 2022. Tijdens de 1e editie in 2018 zijn 5000 bezoekers per boot vanaf Almere Centrum naar het Floriadeterrein gevaren voor een rondleiding. Door het hele centrum kunnen bezoekers al beleven welke mogelijkheden er zijn om als consument bij te dragen aan een groene stad. Met workshops, lezingen en demonstratie in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid worden de bezoekers meegenomen naar de groene stad van de toekomst.