Slootjesdag Vroege Vogelbos

Geschreven door IVN afd. Almere

Voor het zesde jaar op rij organiseert IVN afd. Almere ook dit jaar weer een slootjesdag. De Almeerse slootjesdag vindt plaats op zaterdagmiddag 15 juni van 13-16 uur 

Wat leeft er in het water

Jong en oud kunnen de bewoners van de Nederlandse slootjes ontdekken. Met onder andere schepnetten, bakken en zoekkaarten wordt er gezocht naar ruggezwemmers, kokerjuffers en watermijten. Deskundige IVN-ers zijn (naast je ouders of verzorgers) aanwezig om je te begeleiden. Theehuis het Eksternest heeft - zoals elk jaar - weer gratis-ijsjes bonnen toegezegd voor de kinderen (zolang de voorraad strekt).

Watertransformator

Wat deze slootjesdag bijzonder maakt is dat de Watertransformator aanwezig is. Met deze grote watermachine wordt live het water uit de poel of de gracht gepomt en op nieuwe zintuigelijke manier ervaren .... durf jij het water uit de poel te proeven??

Deelname is gratis

Wie graag mee wil doen aan deze activiteit, komt naar de Weidepoel achter theehuis het Eksternest aan de Muiderweg 10 te Almere-Haven. Aanmelden is niet nodig, er is vrije inloop en deelname is gratis. Neem zelf een schepnetje mee; heb je die niet dan zijn deze op locatie ook te koop.