Met IVN op zoek naar de nachtvlinders en vleermuizen

Geschreven door Herbert Koster

Op zaterdag 29 augustus organiseert IVN afd. Almere een speciale avond die in het teken staat van nachtvlinders en vleermuizen. Dit vindt plaats nabij de schaapskooi en de IVN Bostuin in Almere Haven.

In de nacht van zaterdag 29 augustus kan iedereen komen kijken naar nachtvlinders en vleermuizen in en rond de IVN Bostuin in Almere Haven. Nachtvlinders zijn meer dan grauwe motten, die ’s avonds rond de lamp op het terras of balkon vliegen.

Programma

Vanaf 21:00 uur is er inloop met koffie en thee en bereiden wij  ons voor voor de nachtwandeling door het bos en de activiteit nachtvlinders zoeken en vleermuizen spotten. Deze nachtwandeling zelf begint om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:30 uur en staat zowel open voor leden als voor anders belangstellenden.


Natuurgidsen van IVN Almere laten mensen kennis maken met het leven van deze vrij onbekende diersoorten. Met een sterke lamp voor een wit laken worden veel nachtvlinders en andere insecten gelokt. Ook wordt op een aantal bomen stroop gesmeerd, waar sommige nachtvlinders op af komen.

Aanmelden vooraf is verplicht, zie de website voor meer informatie.

Onze Ambassadeurs