PVV met gele hesjes solidair met 'Gilets Jaunes'

Geschreven door Redactie

De volledige fractie van de PVV in Almere droeg tijdens de raadsvergadering van donderdagavond gele hesjes. Dit uit solidariteit met Franse betogers, de 'Gilets Jaunes'. Zij demonstreren tegen de hoge kosten van hun levensonderhoud in het algemeen en verhoging van de brandstofaccijns in het bijzonder.

Burgemeester Franc Weerwind vond het in eerste instantie niet goed dat de gele hesjes werden gedragen. Uitingen van protest zijn volgens de reglementen van de gemeenteraad niet toegestaan. De PVV gaf aan echter niet van plan te zijn de hesjes zomaar uit te doen. 

Fractievoorzitter Toon van Dijk wees op een eerdere actie waarbij raadsleden zich solidair toonden met de homogemeenschap. Een prima actie, volgens Van Dijk, waar niemand toen aanstoot aan nam. De gele hesjes zouden volgens hem op dezelfde manier ge├»nterpreteerd moeten worden. 

De VVD, PvdA, SP en D66 gaven vervolgens aan geen moeite te hebben met de kledingkeuze van de PVV. GroenLinks gaf aan het anders te zien. Politieke uitingen zoals de hesjes zouden wat die partij betreft alleen buiten de raadszaal moeten plaatsvinden. 

Burgemeester Weerwind besloot vervolgens de gele hesjes toe te staan. Wel wil hij binnenkort met de gemeenteraad in gesprek over wat wel en niet is toegestaan tijdens de raadsvergadering.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.